Entertainment Internațional Lifestyle Știri Travel World 

Pisica moscheii Sfânta Sofia din Istanbul a dispărut

Kılıç, o pisică de Angora care locuiește în moscheea Sfânta Sofia din Istanbul de când fostul muzeu a fost redeschis serviciului religios islamic, lipsește la apel de mai multe zile. Considerată felina „oficială” a moscheii, fiind cunoscută de vizitatori și de credincioși, Kılıç a fost adusă din capitala Ankara pentru a-i ține de urât unei alte pisici care locuia de 16 ani la Sfânta Sofia.

Ertuğrul Çetin, primarul districtului Pursaklar din Ankara, care a dăruit felina cu un ochi albastru și unul verde reprezentanților moscheii din Istanbul, a împărtășit și pe rețelele de socializare: „Frumoasa noastră pisică care trăiește în Istanbul Hagia Sophia a dispărut. Suntem foarte îngrijorați și ne pare rău”.

El i-a rugat pe cei care o văd sau știu să-i contacteze. Afirmând că există situații în care Kılıç nu este văzut în mod normal timp de 3-4 zile, oficialii municipali au spus: „De data aceasta, nu s-a întors, când au fost examinate înregistrările camerei, își mănâncă mâncarea și apoi iese din unghi”. Autoritățile au mai declarat că înregistrările camerelor au fost urmărite din nou și din nou.

Kılıç, care a fost trimis ca prieten cu Gli, celebra pisică a Moscheei Hagia Sofia, a rămas singura pisică a moscheii după moartea lui Gli, pe 7 noiembrie 2020. Kılıç a devenit centrul atenției câștigând dragostea vizitatorilor în scurt timp, ale cărui fotografii și videoclipuri în moschee au fost distribuite pe internet.

Vestea tristă a fost anunțată din conturile de social media deschise pe numele Kılıç.

Redactia

Related posts