Entertainment Internațional Sport Sports Știri Travel 

Voleibalistele de la CSM Lugoj se impun categoric la Viena în optimile CEV Challenge Cup

CSM Lugoj are șanse foarte bune ca în acest sezon să-și depășească cea mai bună performanță europeană, și să se califice în sferturile Challenge Cup. Cu cinci victorii din cinci meciuri disputate în actuala ediție CEV Challenge Cup, voleibalistele de la CSM Lugoj au câștigat respectul Europei. Pornind ca favorite în meciul cu SG VB Sokol Post, ele s-au impus cu un categoric 3 – 0 la Viena. Pe seturi, scorul a fost 25-22, 25 -23, 25 – 20.

Primul punct este adjudecat de CSM Lugoj: 1-0 după un schimb prelungit de mingi, în care austriecele au tot încercat să recupereze greșeala inițială. Gazdele întorc la 3 – 1, iar comentatorii vienezi exclamă, cu speranță: ”Super început de meci! Fetele noastre trebuie să fie mândre de această participare în Cupele Europene”. Ritmul rapid impus de echipa lugojeană le mai temperează entuziasmul.

Fetele de la Sokol Post încearcă să se adapteze. În primul set, gazdele au reușit să impresioneze, totuși, prin recuperarea unor mingi ce păreau inițial pierdute. Nivelul de joc este incredibil: la 15-11 pentru Lugoj, Sokol Post Viena cere time out, apoi un nou timp de odihnă la 19-14. Gazdele recuperează diferența de la minus cinci la minus două puncte. Antrenorul CSM, Ugljesa Segrt, sesizează momentul și cere la rândul lui timp de odihnă. Inspirat, pentru că CSM își adjudecă primul set cu 25-22.

Setul secund începe cu austriecele la conducere. Jasmin Haslinger este în formă, iar jucătoarele CSM par mai puțin concentrate. La 7 – 3 pentru gazde, Segrt cere din nou time out. Erori de coordonare în tabăra vieneză duc scorul la 12 – 12. La 19 – 15 pentru Lugoj, antrenoarea de la Sokol Post solicită time out. La 23 – 20, o minge ”interesantă”, ca să nu spunem altfel, este atribuită de arbitri gazdelor, dar Lugojul câștigă și setul al doilea, cu 25 – 23.

CSM preia conducerea în setul III , cu 1 – 0, face apoi 3 -1 și 5 – 3. Impresia este că meciul se desfășoară pe repede înainte. Joc inteligent al Lugojului, care duce scorul la 14 -7. După un time out cerut de Viena la 16 – 9, gazdele încearcă revenirea, dar sunt surprinse de combinațiile creative ale lugojencelor: 19 – 13. Blocajul austriecelor încă funcționează, Sokol Post Viena reușește un mic come back la 22-17, au și… tavanul sălii de partea lor (23 -20) dar Lugojul ia și setul trei, cu 25 -20.

Lugojencele și-au onorat statutul de favorite în acest meci, câștigat categoric în fața unei echipe vieneze care nu a avut timp să  respire. Petya Barakova, coordonatorul CSM Lugoj a fost desemnată la final MVP-ul partidei. 

Jocul s-a disputat în contextul lockdownului total din Austria, fără public. De altfel, lugojencele au mâncat în propriile camere de hotel, în regim catering, deoarece în Țara Valsului, nici restaurantele nu sunt deschise. CSM Lugoj s-a deplasat la Viena cu un zbor de la Belgrad. Până la returul de acasă, programat miercuri, 15 decembrie, lugojencele vor avea un meci mult mai dificil acasă, duminică, în campionat cu CSM Târgoviște. Desigur, ambele se vor disputa cu public.

Fetele din Lugoj au făcut un mare pas spre sferturile de finală ale CEV Challenge Cup, jocul retur, care va consemna cea mai mare performanţă europeană a voleiului lugojean: calificarea.

Redactia

Related posts