Economie Entertainment Lifestyle Technology Travel World 

Automobil de lux ca a lui Leonardo DiCaprio, confiscat în portul Constanța

Un autovehicul de colecţie comandat din Emiratele Arabe Unite a stârnit suspiciunile poliţiştilor din Constanţa. Modelul, ediţie limitată, e deţinut de celebrităţi precum Leonardo di Caprio şi Justin Bieber. La noi însă a fost înregistrat în acte la o valoare de doar 10.000 de euro. Însă preţul  este de cel puţin cinci ori mai mare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud efectuează cercetări sub aspectul prezentării de acte nereale la autoritatea vamală, faţă de un cetăţean român care intenţiona să introducă in ţară, prin Portul Constanţa, un autoturism de lux pentru care există suspiciuni ca este subevaluat.

În data de 09.12.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă,  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, la efectuarea controlului fizic asupra unui container, sosit din Emiratele Arabe Unite, ce avea ca destinatar un cetățean român. Conform documentelor de însoţire, în container era încărcat un autoturism cu o valoare totală declarată de 10.000 euro.

În urma verificărilor preliminare asupra documentelor însoţitoare şi a autoturismului de lux, autorităţile de control au avut suspiciuni că acestea sunt subevaluate comparativ cu valoarea de comercializare pe piaţa de profil.

Pe cale de consecinţă, autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea cazului, iar în cauză se derulează cercetări pentru prezentarea de acte nereale la autoritatea vamala, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale.

Un astfel de bolid exotic au Leonardo Di Caprio sau Jay Leno

Pe site-urile de profil, un astfel de model este scos la vânzare, de regulă, la prețuri ce pleacă de la 40 de mii de euro și pot ajunge la 70 de mii de euro, în funcție de dotări și numărul de kilometri parcurși.

Fisker Karma a fost prima maşină hibrid premium din lume care a fost prezentată publicului încă din 2008. În 2011, primul an cu livrări, maşina a fost primită cu ovaţii. Top Gear a numit-o mașina anului, iar revista Time a inclus-o în top 50 cele mai bune invenţii. Primul proprietar al unui astfel de bolid a fost actorul Leonardo di Caprio, cunoscut susţinător al cauzelor ecologice şi acţionar la acea vreme la fabrica americană.

Lansat în producţie în 2011, modelul Fisker Karma nu s-a produs în foarte multe exemplare, fabricându-se doar 2.450 de exemplare. Cauza: furnizorul de baterii al producătorului auto a dat faliment, iar producția a fost oprită.

Din acest motiv, al rarității, aceste modele sunt extrem de căutate pe piață. În plus, Karma a fost printre primele ”supercar”-uri de lux cu sistem de propulsie plug-in hybrid, iar caracteristicile tehnice ale acestuia au fost foarte bune, chiar și dacă sunt comparate cu cele de astăzi.

Autoturismul Ecosport, marca Fisker Karma, produs în 2013, este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată de pe puntea din spate, dar şi cu un motor termic. 

Printre posesori au fost însă mai multe vedete de la Hollywood. La 18 ani, Justin Bieber a primit de la managerului lui un autoturism Fisker Karma cu design revoluţionar şi culoare cromată. La volanul hibridelor de lux au urcat şi actorul Matt Damon, dar şi fraţii Jonas, din legendara trupă americană Jonas Brothers. Un astfel de model nu putea lipsi nici din una dintre cele mai mari colecţii de autoturisme din Statele Unite, a celebrului om de televiziune Jay Leno. Apetitul românilor pentru maşini de lux subevaluate pare să fie în creştere. Acum două săptămâni, poliţiştii de frontieră au confiscat alte două autoturisme – un Bentley şi un Range Rover – care, deşi, valorau în realitate peste 90 de mii de euro, figurau în acte la mai puţin de jumătate de preţ.

Redactia

Related posts