Economie Entertainment Internațional Știri Technology Travel World 

Bilete comestibile cu ulei de canabis, puse în vânzare de transportul public din Berlin de sărbători

Compania de transport public din Berlin, BVG, a introdus un „bilet cu marijuana” comestibil în valoare de 8,80 euro, despre care spune, cu umor, că poate ajuta la atenuarea stresului călătoriei de Crăciun. Tichetul conţine ulei de canabis, este valabil pe orice mijloc de transport din capitala Germaniei şi poate fi achiziţionat doar până pe 17 decembrie.

„Cei care vor să experimenteze Crăciunul într-o atmosferă relaxată o pot face cu noi. Şi pentru a asigura o relaxare suplimentară, am găsit o cale”, spun într-un clip de prezentare reprezentanţii BGV.

BVG spune că biletul său nu conține substanțe interzise și este făcut din hârtie comestibilă stropită cu ulei provenit din semințe de canabis despre care spune că „are un efect relaxant”. Uleiul de canabis utilizat în bilete nu conține canabidiol (CBD) sau tetrahidrocannabinol (THC), precizează compania.

Pasagerii care vor să cumpere acest bilet trebuie să aleagă o zi de călătorie înainte de achiziţionare şi vor primi un tichet prevalidat. Hârtia comestibilă nu poate fi ştampilată. Biletul are valabilitate 24 de ore, iar compania de transport precizează că biletul poate fi consumat după, uleiul de canabis fiind inofensiv şi legal.

Gestul se dorește unul de încurajare a folosirii transportului public și este menit să le aducă un pic de relaxare locuitorilor capitalei germane în perioada extrem de aglomerată de dinaintea sărbătorilor.

Redactia

Related posts