Entertainment Internațional Știri Technology Travel 

Legătura pe calea ferată între Chişinău şi Bucureşti, relansată duminică în prezența Zdob și Zdub și Frații Advahov. Un bilet costă 19 euro

A fost reluată cursa pe ruta feroviară de la Chişinău la Bucureşti, după o pauză de aproape doi ani. Preţul unui bilet care poate fi returnat este aproape 20 de euro. Autorităţile au anunţat că va fi reluată şi circulația zilnică a trenului Iaşi-Ungheni. Oamenii sunt îndemnaţi să călătorească spre Bucureşti cu trenul într-un mod inedit – prin melodia lansată special pentru acest moment de formaţia Zdob şi Zdub în colaborare cu Fraţii Advahov.

Pandemia a oprit circulaţia trenurilor internaţionale spre Chişinău în martie 2020, odată cu apariţia primelor cazuri de Covid în această parte a Europei. 

„După aproape doi ani de pauză, trenul care unea inima Republicii Moldova cu cea a României își reia activitatea. Poate că acum, la început, reluarea acestei curse nu va aduce mari resurse în bugetul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, dar cu siguranță va genera multă bucurie cetățenilor”, a declarat directorul Agenției Proprietății Publice din Moldova, Eugeniu Cozonac, în cadrul evenimentului de relansare a cursei Chișinău-București. 

Trenul a pornit din Chișinău la ora 17.20 și va sosi în București luni dimineaţă, la ora 6.17. Plecarea din București va fi apoi la ora 19.20 şi va ajunge în capitala Republicii Moldova marţi, la 8.15.

Până pe 31 decembrie, trenul va circula de 2 ori pe săptămână, iar din 2 ianuarie 2022, de 3 ori. Pentru un bilet care nu poate fi returnat preţul este de 19 euro pentru călătoria la vagonul de dormit cu 4 paturi în cabină. Însă, pentru biletele returnabile, preţul urcă la 29 de euro în vagon standard și 33 de euro la clasa I. Copiii cu vârsta cuprinsa între 4 și 12 ani au o reducere de până la 40 la sută.

La relansarea cursei feroviare au participat formația Zdob și Zdub și frații Advahov. Și nu întâmplător, deoarece artiștii au lansat recent piesa „Trenulețul”. 

Inspirați de un sejur în România

Artiștii mărturisesc că au creat noua piesă într-o vacanță la Oituz, în România.

Au fost inspirați de faptul că au mers cu trenul Chișinău-București în zeci de turnee în România, în perioada 1990 – 2000. Iar amintirile de atunci i-au motivat să creeze o melodie plină de haz.

Înființată în 1994 de un grup de prieteni din orașul Strășeni, Republica Moldova, formația Zdob și Zdub combină mai multe stiluri muzicale.

Zdob și Zdub a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision 2005, unde s-a clasat pe locul 6, și la Eurovision 2011.

De-a lungul timpului, Zdob și Zdub a cântat în deschiderea unor concerte cu formații și artiști precum: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals, Linkin Park.

Redactia

Related posts